Over mijzelf

Mijn naam is Henk Koomans en ik geef al jaren met plezier en bezieling pianoles. Muziek zit in mijn bloed. Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin. Als kind speelde ik blokfluit, klarinet en orgel. Later kwam de passie voor de piano. Aan de wekelijkse pianolessen beleefde ik grote vreugde. Zij verrijkten mijn muzikale wereld en creativiteit. Mijn muzikale reis is toen begonnen.

Opleiding

Mijn muziektheoretische en muziekpedagogische opleiding heb ik gevolgd aan de Schumann-Akademie. Het waren 5 inspirerende jaren.

Naast andere bekwame pianodocenten heb ik het voorrecht gehad 7 jaar te mogen studeren bij de Canadese concertpianist Michael Davidson, hoofdvakdocent aan het Rotterdams conservatorium.

Naast lesgeven musiceer ik graag zelf, alleen of met anderen. Ik heb lange tijd als pianist in een salonorkest gespeeld waarvoor ik tevens de arrangementen maakte.

Jarenlang ben ik lid geweest van de Pianoclub Amsterdam, een groep van piano-docenten en vergevorderde amateurs.. Regelmatig gaven we gezamenijk een aantal openbare concerten.

Mijn repertoire

Mijn repertoire omvat de periode van 1600 tot heden. Daarnaast speel ik pop- salon- en filmmuziek, blues en boogie woogie en eigen improvisaties en composities en arrangementen.